WORD OF LIFE CHURCH - Colorado Springs

Word of Life is a Russian speaking church led by Pastor Andrey and Larisa Zhelezoglo.  Word of Life holds services here at Church at Briargate each Saturday at 5PM.


word of life - Colorado Springs

ВИДЕНИЕ ЦЕРКВЕЙ «СЛОВО ЖИЗНИ»

Снаряди Мой народ Моим Словом веры

Покажи ему его духовное оружие

Научи его пользоваться им

Вышли его в победоносную битву для Господа

 

ДНК ЦЕРКВЕЙ «СЛОВО ЖИЗНИ»

ЦЕРКОВЬ ОСНОВА ХРИСТИАНСКОЙ ЖИЗНИ

Там нас благословляет Бог, и там мы можем быть благословением для других. У различных церквей разные задачи в зависимости от того, какие истины они представляют и к чему их призвал Господь. Но в то же время все церкви и всех христиан объединяет нечто общее. Есть пять пунктов, которые необходимы для нашего сильного хождения с Господом. Они совпадают со сказанным церкви «Слово жизни» о том, чем мы должны быть и что должны делать.

5 ПУНКТОВ ДНК «СЛОВА ЖИЗНИ»

Проповедь Евангелия

 

Во-первых, мы призваны возвещать Евангелие. В Послании к Римлянам 1:16 Павел говорит: «Ибо я не стыжусь благовествования Христова, потому что оно есть сила Божия ко спасению всякому верующему, во-первых, Иудею, потом и Еллину». Мы призваны проповедовать Радостную Весть о том, что Иисус спасает и изменяет жизни. Существуют небеса, и существует ад, и если люди не услышат Евангелие, то погибнут, как говорит Иисус. Но Бог не хочет, чтобы хоть один человек погиб. Он хочет достигать людей с нашей помощью. Споры о существовании ада, разгоревшиеся в наши дни, свидетельствуют о необходимости иметь другое отношение к Евангелию, а именно: защищать классическую веру, а не только свои любимые идеи. Сюда же относится вера в Библию как в Божье Слово. Это составляет неотъемлемую часть нашего призвания как церкви, и это объединяет нас со всеми христианами в мире во все времена. Мы проповедуем и отстаиваем классическую христианскую веру.

Учение веры

 

Во-вторых, мы призваны проповедовать и делать акцент на вере. В Евангелии от Иоанна 14:11-12 Иисус говорит что-то совершенно неслыханное: «Верьте Мне, что Я в Отце и Отец во Мне; а если не так, то верьте Мне по самым делам. Истинно, истинно говорю вам: верующий в Меня, дела, которые творю Я, и он сотворит, и больше сих сотворит, потому что Я к Отцу Моему иду». Мы имеем склонность читать эти слова бегло, поскольку они кажутся нам невероятными. Легче всего рассуждать так: «Этого просто не может быть. Как я, простой смертный, могу совершать нечто подобное?». Но наши отговорки связаны с нами лично, а ведь текст напрямую указывает на Иисуса. Библия говорит о том, что Он может совершить, если мы верим в Него.

Поскольку мы не наблюдаем чудеса и знамения каждый день, у нас может возникнуть ощущение, что они далеки от реальности. Нам может быть трудно поверить. Но когда мы приходим к Иисусу, ходим с Ним и принимаем Его Слово, мы начинаем жаждать их и верить в то, что такое на самом деле возможно. Несколько десятков лет назад нельзя было представить себе, что наша церковь сможет осуществить по всему миру. Но для Бога нет границ, Он может использовать нас, и Он хочет, чтобы мы верили Ему. Мы, как церковь, имеем призвание пробуждать веру, объяснять людям, кто они во Христе Иисусе и что они имеют в Нем.

Жизнь в Святом Духе

 

В-третьих, мы призваны акцентировать внимание на жизни в Святом Духе. В Евангелии от Иоанна 7:37-38 Иисус говорит о Святом Духе так: «Кто жаждет, иди ко Мне и пей. Кто верует в Меня, у того, как сказано в Писании, из чрева потекут реки воды живой». Бог хочет, чтобы мы были водимы Святым Духом и чтобы духовные дары действовали в нашей жизни. Тогда мы сможем говорить и совершать то, на что не способны в своей собственной силе. Иногда мы пытаемся держать все в жизни под своим контролем, но контролировать Святого Духа невозможно. Дух движется где хочет, и так бывает с каждым, рожденным от Духа. Порой бывает трудно иметь смелость следовать своему решению, и это же касается проповеди. Мы хотим контролировать все вокруг нас, но не нужно этого делать. Мы можем отпустить узды правления и позволить Святому Духу направлять нас. Ошибки неизбежны, но мы учимся на ошибках, и для них есть прощение. Все может получиться! Если вы будете слушаться Духа, это может привести к революции в жизни людей. Мы призваны помогать христианам войти в сильные и здравые отношения со Святым Духом, слушать Его и полагаться на Него.

Миссия

 

Четвертый пункт имеет отношение к миссии. В книге Деяний апостолов 1:8 написано: «Но вы примете силу, когда сойдет на вас Дух Святой; и будете Мне свидетелями в Иерусалиме и во всей Иудее и Самарии и даже до края земли». Бог дал нам Святого Духа, чтобы мы с вами получили силу стать свидетелями. Итак, каждый из нас является миссионером. Нужно сказать «да» миссии в своем сердце, даже если вы призваны прожить в своей родной стране всю жизнь. Мы услышали Евангелие и получили дар веры и Святого Духа. Мы должны быть готовы пойти до края земли, если на это есть Божья воля. Если мы не готовы, то наша жизнь не сложится. Отношения с Иисусом станут безжизненными и вялыми. Библия не будет больше открываться нам. Вместо того чтобы иметь сильную веру, мы станем скептически относиться ко всему. Мы не будем больше переживать поток Святого Духа в своей жизни. И такая жизнь — самое худшее для христианина. Найти миссионеров было трудно всегда, а нам нужны тысячи людей, готовых оставить свою страну и отправиться в Европу и по всему миру. Вот почему мы в нашей церкви очень серьезно относимся к миссии. Мы — несовершенные люди, но Бог видит наши сердца и хочет употребить нас для проповеди Евангелия по всему миру.

Единство

 

Пятый пункт имеет отношение к единству. В Евангелии от Иоанна 17:21 Иисус говорит: «Да будут все едино, как Ты, Отче, во Мне, и Я в Тебе, так и они да будут в Нас едино, — да уверует мир, что Ты послал Меня». Мы никогда не получим полного прорыва и не увидим исполнения Божьей воли, если мы, христиане, будем воевать друг с другом, проповедуя Евангелие. Когда мы конфликтуем между собой, это вызывает скандал как в естественном, так и в духовном мире. Сатана, мастер расколов, очень эффективно использует против нас это средство. Врагу хотелось бы, чтобы мы осуждали и презирали друг друга и постоянно судили обо всем, исходя из собственных вкусов, предпочтений и привычек. Корнем этой проблемы является превозношение, желание возвысить себя и подчеркнуть недостатки других.

Когда Иисус молится и говорит о единстве, Он как раз указывает на это. Он хочет, чтобы мы порвали со своим негативным поведением, смогли стать едиными и войти в поток любви по отношению друг к другу. Тогда прославится Иисус, Которого мы любим. И поскольку мы любим Его, мы также любим и друг друга и имеем терпение к отличиям между собой и несовершенству. Мы должны искать единства в Духе и истине, искать всего настоящего и живого и благодарить Бога за это. Тогда жизнь наша станет шире и не будет ограничиваться только нами или тем или иным проповедником. Мы будем одним большим народом. И в этом наше призвание и наш мандат.




VISION OF the CHURCH "WORD OF LIFE"

Equip My People with My Word of Faith

Show them their spiritual weapon

Teach them to use it

Send them out on the victorious battle for the Lord

 

DNA of CHURCH "WORD OF LIFE"

THE CHURCH IS THE BASIS OF THE CHRISTIAN LIFE

There God blesses us, and there we can be a blessing to others.  Different churches have different tasks depending on what truths they represent and what the Lord has called them to do.  But at the same time, all churches and all Christians have something in common.  There are five points that are essential for our strong walk with the Lord.  They coincide with what the “Word of Life” church says about what we should be and what we should do.

 

5 POINTS OF DNA of “Word of Life”

 

Preaching the Gospel

First, we are called to proclaim the gospel.  In Romans 1:16, Paul says: "For I am not ashamed of the gospel of Christ, because it is the power of God for salvation to everyone who believes, to the Jew first, and also the Gentile."  We are called to preach the good news that Jesus saves and changes lives.  There is heaven and there is hell, and if people do not hear the gospel, they will perish, as Jesus says.  But God does not want even one person to die.  He wants to reach people with our help.  The controversy over the existence of hell that has flared up in our present day demonstrates the need to have a different attitude towards the gospel, that is: to defend the classical faith, and not just your favorite ideas.  This also includes believing in the Bible as God's Word.  It is an essential part of our calling as a church, and it unites us with all Christians in the world at all times.  We preach and defend the classical Christian faith.

 

Teaching of faith

Second, we are called to preach and focus on faith.  In John 14: 11-12, Jesus says something completely unheard of: ““Just believe that I am in the Father and the Father is in me. Or at least believe because of the work you have seen me do. I tell you the truth, anyone who believes in me will do the same works I have done, and even greater works, because I am going to be with the Father.”

We tend to read these words superficially because they seem impossible to us.  The easiest way to argue is: “It just can't be.  How can I, a mere mortal, do something like that? "  But our excuses are related to us personally, since the text itself directly points to Jesus.  The Bible talks about what He can do if we believe in Him.

Since we do not see signs and miracles every day, we may feel that they are far from reality.  It can be hard for us to believe.  But when we come to Jesus, walk with Him and receive His Word, we begin to crave them and believe that such things are actually possible.  A few decades ago, it was impossible to imagine what our church would be able to accomplish around the world.  But there are no boundaries for God, He can use us, and He wants us to believe Him.  We, as a church, have a calling to awaken faith, to explain to the people who they are in Christ Jesus and what they have in Him.

 

Living in the Holy Spirit

Third, we are called to focus on living in the Holy Spirit.  In John 7: 37-38, Jesus speaks of the Holy Spirit this way: “Anyone who is thirsty may come to me! Anyone who believes in me may come and drink! For the Scriptures declare, ‘Rivers of living water will flow from his heart.”

God wants us to be led by the Holy Spirit and for spiritual gifts to work in our lives.  Then we will be able to speak and do what we are not capable of in our own strength.  Sometimes we try to keep everything in life under our control, but it is impossible to control the Holy Spirit.  The Spirit moves where it wants, and that happens with everyone born of the Spirit.  Sometimes it’s hard to be brave to follow your decision, and that pertains the preaching.  We want to control everything around us, but we don't need to do this.  We can let go of the chains of rules and let the Holy Spirit guide us.  Mistakes are inevitable, but we learn from mistakes and there is forgiveness for them.  Everything is possible!  If you are listening to the Spirit it can lead to a revolution in people's lives.  We are called to help Christians enter into a strong and healthy relationship with the Holy Spirit, to listen to Him, and to rely on Him.

 

Mission

The fourth point has to do with the mission.  Acts 1: 8 says: “But you will receive power when the Holy Spirit comes on you;  and you will be my witnesses in Jerusalem and in all Judea and Samaria, and even to the ends of the earth. "  God gave us the Holy Spirit so that you and I can receive the power to become witnesses.  This means each of us is a missionary.  You need to say yes to the mission that is in your heart, even if you are called to live your whole life in your home country.  We heard the gospel and received the gift of faith and the Holy Spirit.  We must be ready to go to the ends of the earth if it is God's will.  If we are not ready, then our life will not work out.  Your relationship with Jesus will become lifeless and dull.  The Bible will no longer be revealed to us.  Instead of having strong faith, we become skeptical about everything.  We will no longer experience the flow of the Holy Spirit in our lives.  And this kind of a life is the worst for a Christian.  Finding missionaries has always been difficult, and we need thousands of people ready to leave their country and go to Europe and around the world.  This is why, at our church, we take missions very seriously.  We are imperfect people, but God sees our hearts and wants to use us to preach the gospel around the world.

 

Unity

The fifth point has to do with unity.  In the Gospel of John 17:21, Jesus says: " “I pray that they will all be one, just as you and I are one—as you are in me, Father, and I am in you. And may they be in us so that the world will believe you sent me.”

 We will never get a complete breakthrough or see God's will done if we as Christians fight each other while preaching the gospel.  When we have conflicts with each other, it causes a scandal in both the physical and the spiritual world.  Satan, the master of schisms, uses this strategy very effectively against us.  The enemy would like us to condemn and despise each other and constantly judge everything based on our own tastes, preferences and habits.  The root of this problem is self-exaltation, the desire to exalt oneself and highlight the shortcomings of others.

When Jesus prays and talks about unity, He is pointing this out.  He wants us to break our negative behavior, to be able to become one and enter into the flow of love towards each other.  Then Jesus, whom we love, will be glorified.  And because we love Him, we also love one another and have patience for differences and imperfections.  We must seek unity in Spirit and truth, seek all that is real and living and thank God for this.  Then our life will become wider and will not be limited only by us or other preachers.  We will be one big nation.  And this is our calling and our mandate.